Zoekmachine aanmelden

Moet ik mijn website aanmelden bij zoekmachines?

In zoekmachines onderscheiden we "crawler-based" en "submission-based" zoekmachines. Crawler-based zoekmachines volgen links en vinden zo een groot deel van alle bestaande websites. Submission-based zoekmachines vinden zelf geen nieuwe websites, dus je moet je website aanmelden om in de resultaten te kunnen worden opgenomen.

Grote zoekmachines als Google, Yahoo, MSN en Ask zijn crawler-based zoekmachines, dus aanmelden is niet nodig en heeft zelfs weinig nut. (lees belangrijke toelichting) Het is bij crawler-based zoekmachines beter om te zorgen voor veel links naar uw website toe, omdat dit tevens de positie in de zoekresultaten positief beïnvloedt.

Locale zoekmachines en zoekmachines die zich richten op een specifieke markt zijn vaak submission-based zoekmachines en hier moet de website worden aangemeld om in de zoekresultaten te kunnen verschijnen. Bij submission-based zoekmachines kan uw positie in de resultaten op zeer veel factoren worden bepaald, maar dit gebeurt meestal op basis van de content van uw website.

Uw website aanmelden is dus belangrijk wanneer u ook in submission-based zoekmachines wilt verschijnen, maar voor crawler-based zoekmachines heeft het verkrijgen van links naar uw website toe veel meer nut.

Uw website hoog in de zoekresultaten?

2006- © Connexi.nl - Privacy - Disclaimer - Contact - Sitemap


W3C-validatorValid XHTML 1.0 TransitionalICQ meMSN meCSS Tableless DesignROR mapTXT mapXML mapHTML sitemap