DIRECT MARKETING

De pagina over Direct Marketing is verhuisd, verplaatst of verouderd.

Klik hier indien u meer wilt weten over Direct Marketing

Home | sitemap | zoekmachine marketing


Direct Marketing

Direct Marketing

  Direct Marketing

Direct marketing via the Internet is the best way to avoid the rising printing and mailing costs of traditional direct mail. Plus, it's more effective! An online campaign will often turn a profit even if the entire mailing produces only 1 percent response or less! If you're ready to try e-mail marketing, or if you're already doing it and want to know more, Internet Direct Mail has all the information you need. From selecting products and offers to writing copy and incorporating rich media-like video clips or audio into an e-mail, Internet Direct Mail shows you step by step how to create, send, and track a highly successful e-mail campaign. This guide also includes the authors' carefully compiled, invaluable lists of resources for: * E-mail list brokers and service bureaus * Credit card companies and corporations offering merchants accounts * Books and software on Web marketing * Online advertising services Internet Direct Mail offers insight, advice, and step-by-step assistance from seasoned direct-marketing professionals who have experienced great success with Internet campaigns. Their expert guidance will help you make sound decisions about your offer, your creative, your list, your fulfillment, your method of measurement, and many other issues--allowing you to start and run a smooth, professional, results-oriented e-mail campaign.

E-mail marketing is, mits op de juiste manier ingezet, een van de meest krachtige tools om relaties mee te behouden en omzet te verhogen. Indien ingezet als viral marketing tool kan het ook heel krachtig zijn om nieuwe bezoekers te trekken. Echter, door het misbruiken van e-mail als marketing tool door spammers moet e-mail wel heel voorzichtig ingezet worden. Vandaar dus eerst uitleg over wat spam is en hoe er mee om te gaan.


> Spam
> Wat is opt-in? En wat is opt-out?
> Het maken van een e-mailing
> Het versturen van nieuwsbrieven in HTML formaat
> Het versturen zelf
> Showcases
> Onderzoek
> Meer lezenSpam


Spam is de algemeen ingeburgerde term voor ongewenste en ongevraagde commerciŽle e-mail op Internet. Uit onderzoek van Jupiter blijkt spam een serieus probleem zal gaan vormen en dat de gemiddelde persoon meer dan 1400 spam berichten per jaar zal gaan ontvangen tegen het jaar 2006. Uit ander onderzoek blijkt ook dat op dit moment al een op de drie mailtjes die verstuurd worden spam is.

>>> The Spam FAQ www.cauce.nl
Een overzicht van de "Coalition Against Unsolicited Commercial Email" (CAUCE) met daarin een heldere uitleg van het fenomeen "SPAM".

>>> The Fine Line Between Legitimate E-Mail Marketing & Spam www.scambusters.org
Een artikel afkomstig van Clifford Kurtzman, de directeur van Tenagra, een groot Amerikaans marketing bureau, waarin hij duidelijk de problemen weergeeft voor marketeers die e-mail als marketing tool willen inzetten.

>>> The Anti-Spam Home Page www.arachnoid.com
Artikel op de ontvangers van spam gericht met daarin hoe je spam kunt herkennen en veel tips over hoe je ermee om kunt gaan.

>>> Monthy Python Spam Scatch www.montypython.net
Volgens de overleveringen komt de naam "Spam" oorspronkelijk uit een beroemde sketch van Monty Python. In de sketch wordt de hele tijd "Spam, spam, spam, spam, spam, spam, spam" geroepen. Spam is namelijk ook een vleesproduct van het Amerikaanse bedrijf Hormel...


^ Naar bovenWat is opt-in? En wat is opt-out?


Opt-in betekent dat u vooraf toestemming heeft gegeven om email te ontvangen van een bepaalde afzender. Dubbele opt-in betekent dat u de inschrijving ook daadwerkelijk elektronisch heeft bevestigd. Bij opt-out geldt dat u zomaar mail kunt ontvangen maar daar wel met een - hopelijk - eenvoudige handeling een einde aan kunt maken. (bron CAUCE)

>>> DMSA Consumenten: Wat is opt-in/opt-out ? www.dmsa.nl
http://www.dmsa.nl/dmsa/dmsav2.nsf/vt/AC2EEBB3A4804456C1256B30002CE87C?openDocument:
Uitleg afkomstig van De Nederlandse Associatie voor Direct Marketing (DMSA) met haar definiŽring van opt-in en opt-out.

>>> Standpunt DMSA inzake ongevraagde reclame via e-mail www.dmsa.nl
http://www.dmsa.nl/dmsa/dmsav2.nsf/vt/A935155C527399CDC1256B35004BB74A?OpenDocument
Hier vindt u de officiŽle mening van de DMSA terug waarin zij verdedigt waarom er een opt-out verplichting zou moeten gelden binnen de EU in plaats van een opt-in.

>>> Forrester Research: Permission is key to email marketing www.nua.com
http://www.nua.com/surveys/index.cgi?f=VS&art_id=905357331&rel=true
Forrester heeft een aantal succesfactoren van email onderzocht en concludeert dat een dubbele opt in (aanmelding en daarna een bevestiging) de meeste binding en omzet oplevert. Andere conclusies: houdt uw mailings kort en stuur ze niet al te vaak.


^ Naar bovenHet maken van een e-mailing:


Ok, we hebben dus gezien wat de grenzen zijn aan het gebruik van e-mail als marketing tool en het wordt nu dus tijd te gaan kijken hoe we het zo effectief mogelijk kunnen inzetten.

>>> Opening Sentences that Sell www.PromotionBase.com
Een uitgebreide handleiding met daarin het doel van een goede opening, diverse schrijftechnieken en voorbeelden van goede openingszinnen.

>>> 7 Tips For Responsible Direct Email Marketing www.copywriting.net
http://www.copywriting.net/emailmarketing.html
Laat eerst uw prospects contact met u opnemen voordat u zelf gaat mailen en uw klanten zullen niet klagen wanneer u ze een reminder met een aanbieding stuurt. Dit is de belangrijkste van de 7 tips uit dit artikel voor het toepassen van e-mail als marketing tool.

>>> The 10 Worst Email Marketing Mistakes www.emaildoctor.info
Een gratis e-boek in PDF formaat van Mike Adams. De belangrijkste fouten die genoemd worden zijn: spamming, het versturen van boodschappen op de verkeerde dag, het niet laten zien wat de bron is van de e-mail, het niet plaatsen van een duidelijk "unsubscribe" link, het vergeten de lezers door te sluizen naar de Website, het versturen van nieuwsbrieven als attachment, het te vaak versturen van de nieuwsbrief en het aankopen van een maillinglijst.


^ Naar bovenHet versturen van nieuwsbrieven in HTML formaat:


>>> All About HTML Email hotwired.lycos.com
Een handleiding voor het versturen van een HTML nieuwsbrief. Geeft ook aan hoe je bijvoorbeeld een HTML nieuwsbrief kunt testen.

>>> Sending HTML Newsletters www.webreview.com
Diverse technische tips voor het opzetten van een HTML e-mail. Denk aan het gebruik van tabellen en CSS.

>>> HTML E-Mail Text Font Readability Study www.wilsonweb.com
Een eenvoudig gebruikersonderzoek naar diverse fonts voor e-mail nieuwsbrieven. De conclusie is dat Arial 12pt het meest leesbaar is en dat bij de kleinere fonts Verdana 10 pt. en 9 pt de voorkeur krijgen.


^ Naar bovenHet versturen zelf:


>>> Communicating to Consumers at the Right Frequency www.clickz.com
Het teveel versturen van nieuwsbrieven kan leiden tot ergernis bij de ontvangers en een groot aantal opzeggingen. Dit artikel geeft een richtlijn van waar men op moet letten als men de frequentie van een nieuwsbrief gaat bepalen.


^ Naar bovenShowcases:


>>> How Amazon.com Sells www.business2.com
Showcase met daarin de succescijfers van een aantal e-mail marketing acties van Amazon.com. Amazon haalt een groot gedeelte van haar omzet door e-mail als relatietool in te zetten.


^ Naar bovenOnderzoek:


>>> Marketing by E-Mail www.unisys.com
http://www.unisys.com/execmag/2002-02/framesets/leading1.htmUit een onderzoek van Jupiter.com blijkt dat de belangrijkste doelstellingen van e-mail marketing zijn: Het verstevigen van relaties (41%), het binnenhalen van nieuwe klanten (28%) en het verkorten van de aankoopcycles (13%). Het artikel biedt tevens een aantal tips voor het uitvoeren van e-mail campagnes zonder dat je klanten van je vervreemden.^ Naar bovenMeer lezen over Spam & Privacy:


> Stop Spam! (ScamBusters.org)
> De privacypagina op deze site
Meer over E-mail Marketing

> Wilsonweb: HTML nieuwsbrieven Marketing
> marketing-emailmarketing.pagina.nl/
> HTML Email FAQ List^ Naar boven


> Meer over Marketing
> Naar de Homepage van Connexi.nl